В офісі Зеленського назвали основну складність при обміні полоненими

Глава офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак назвав основну складність при складанні списків на обмін полоненими і утримуваними особами.

.Його слова наводить прес-служба глави держави. Єрмак розповів, що це систематичний недопуск співробітників Червоного Хреста на територію самопроголошених республік. «Президент також добре знає про це. У нас є мета, від якої ми ніколи не відступимо, - щоб всі наші люди повернулися додому», - заявив він.

Глава офісу президента підкреслив, що робота над звільненням незаконно утримуваних українців проводиться безперервно, зокрема, в рамках тристороннього контактних груп, які працюють в форматі 24/7.

Вранці 16 квітня Україна обмінялася полоненими з самопроголошеними Донецької і Луганської народними республіками. Київ передав в ДНР 10 осіб, повернув дев'ять. З ЛНР на Україну вирушили 11 осіб, у зворотний бік - сім.

Перед цим Єрмак нагадав, що Україна ніколи не вела і не буде вести прямого діалогу з самопроголошеними республіками Донбасу. У той же час віце-прем'єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков наголосив, що українська влада не стане закріплювати особливий статус Донбасу в конституції України.




Comments

    No results found.