Карантин може спровокувати різке зростання незапланованих вагітностей, - ООН

В ООН висловили побоювання, що продовжений загальний карантин може стати причиною незапланованих вагітностей через відсутність якісних контрацептивів. Особливо гостро ця проблема торкнеться сімей із середнім і малим рівнем доходу.

Агентство в сфері гендерної рівності та репродуктивного здоров'я ООН припустило, що через продовжених карантинних обмежень близько 47 мільйонів жінок не зможуть мати доступ до сучасних і якісних контрацептивів, у зв'язку з чим кількість незапланованих вагітностей може вирости до 7 мільйонів. Передусім, проблема торкнеться людей із середнім і низьким рівнем доходу. Фахівці також зазначили, якщо карантин триватиме до 2021 року, число зросте до 15 мільйонів. Крім того, в ООН припустили, що продовжений до півроку домашній карантин і відсутність роботи можуть також стати причиною 31 мільйона випадків гендерного насильства.

Як повідомляло ASPI news, в ООН попередили, що карантин посприяє вимиранню людства більш ніж в 30 країнах світу. Також фахівці заявили, що через пандемію COVID-19 за межею бідності опиняться півмільярда людей.




Comments

    No results found.