9 корисних продуктів, в яких кальцію більше, ніж в склянці молока

Кальцій накопичується в нашому організмі тільки до 15 років — далі ми можемо тільки втрачати його і заповнювати втрачене. А чим старше ми стаємо, тим більше нам потрібно кальцію і тим легше він «вимивається», послаблюючи наші кістки і суглоби. Найпростіший вихід-є продукти, багаті кальцієм. Добова норма для дорослої людини — 1000 мг — міститься, наприклад, в трьох склянках молока. Але що робити, якщо ви не любите молочні продукти? Ми підібрали для вас кілька смачних альтернатив. Лосось

Ця корисна і смачна риба багата не тільки вітаміном D і кислотами Омега-3, але і кальцієм. У стандартній порції міститься 340 мг-третина добової норми!

Насіння чіа

Якщо ви турбуєтеся про здоров’я свого кишечника, вам варто частіше їсти ці насіння, адже в них міститься багато корисної клітковини. Крім того, в 100 грамах насіння чіа міститься 631 мг кальцію — дві третини добової норми!

Сардина

Ще одна корисна риба, яка допоможе зміцнити ваші кістки і суглоби: в стандартній порції міститься 370 мг кальцію. До речі, не забувайте про те, що всього дві порції риби в тиждень допомагають істотно знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Мигдаль

Дуже корисний перекус, який заповнить дефіцит білка, корисних вуглеводів, клітковини — і кальцію. У неповному склянці цих горішків міститься 320 мг цього мікроелемента.

Зелень

Шпинат, капуста, листя салату багаті не тільки антиоксидантами клітковиною, але і кальцієм: в мисці зелених овочів міститься від 200 до 400 мг кальцію. Так що з’їдайте порцію цієї корисної зелені в день – і будете красивими і здоровими!

Цитрусовий сік

Апельсиновий, грейпфрутовий, мандариновий сік-це 350 мг кальцію на склянку. Але пам’ятайте, що не варто занадто захоплюватися фруктовими соками через високий вміст природного цукру. Один-дві склянки на тиждень, не більше!

Сушений інжир

Сухофрукти-відмінна заміна звичним десертів. Корисні (а не «порожні», як в печиво або тістечок) вуглеводи, клітковина, антиоксиданти — і багато кальцію. У 150 грамах міститься 320 мг — але варто з’їдати поменше, так як сухофрукти дуже, дуже калорійні. І, звичайно, варто вибирати ті, які готувалися без застосування цукрового сиропу.

Нут

Нут та інші бобові повинні бути важливою частиною вашого повсякденного раціону. По-перше, вони багаті корисною клітковиною, дефіцит якої спостерігається майже у всіх дорослих, по-друге, вони допомагають підтримувати здоровий рівень цукру в крові. І, нарешті, по — третє, в нуті дуже багато кальцію: в стандартній порції – 350 мг.

Вівсяна каша

Півсклянки вівсяних пластівців містить близько 200 мг кальцію – відмінний вибір для сніданку!




Comments

    No results found.