"Плівки Єрмака" отримають реакцію від влади тільки після закінчення розслідування, — Потураєв

Опубліковані народним депутатом Гео Леросом так звані "плівки Єрмака" сьогодні не можуть отримати офіційну оцінку від влади, оскільки розслідування ще триває. Спокуса відреагувати максимально жорстко буде виправданий тільки в тому випадку, якщо для цього будуть підстави, підкріплені розслідуванням.

Про це повідомив в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна" заступник голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв. За словами політика, сьогодні немає підстав вважати, що на незалежність слідства проводиться зовнішній тиск.

"Для того, щоб мати право на максимально жорстку реакцію, потрібно бути максимально об'єктивним, отримати відповіді від незалежного слідства. У нас немає підстав вважати, що воно залежне і схиляється в бік того, щоб "поховати" справу", - сказав Потураєв.

Як повідомляло ASPI news, народний депутат Гео Лерос заявив, що розслідуванням справи так званих "плівок Єрмака" тепер займатиметься не НАБУ, а поліція. "Тепер замість НАБУ розслідування проводитиме Національна поліція України, а Денис Єрмак відразу виявився потерпілим, а не організатором схеми розпродажу посад", – розповів він.

Також повідомлялося, що голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков заявив, що народному депутату Гео Леросу, який опублікував записи з Денисом Єрмаком, слід надати право на захист і призначити винагороду як викривач корупції. Новіков вважає, що Гео Лерос має право на отримання винагороди, якщо розмір корупційного правопорушення становить понад 10 млн гривень і право на забезпечення його безпеки, не тільки як викривач, а так само учасник кримінального провадження.




Comments

    No results found.