Венедіктова пояснила, чому не задекларувала квартиру, в якій живе

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що квартира, в якій вона живе з чоловіком, їй не належить, тому її й не задекларувала.

Про це вона заявила в ефірі hromadske.

«Ця квартира не у моїй власності і цього достатньо для відповіді… У публічних осіб є дуже розмита межа приватності і публічності, тому я свою приватність буду зберігати. Кожне додаткове слово потягне нові запитання, які ви будете задавати. І ці запитання будуть порушувати охоронювані законом інтереси інших осіб, тому що журналісти будуть дзвонити, приходити, допитувати, ще щось робити», - сказала Венедіктова.

Вона зазначила, що в її декларації за 2019 рік немає ніяких порушень, а випуск програми «Схеми» (де йдеться про незадекларований квартиру - УНІАН) пов'язаний з 2020 роком.

Генпрокурор запевнила, що якщо буде проживати передбачений законом період часу в цій квартирі, вона вкаже це в декларації. Якщо ж вона придбає її, то внесе зміни швидше.

«Якщо ж це не буде зміна майнового стану, це все побачите в декларації 2021 року до 1 квітня», - підсумувала вона.

Як повідомляв УНІАН, генпрокурор України Ірина Венедіктова і її чоловік, заступник начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції Денис Колесник, проживають у квартирі в центрі Києва. Хоча в декларації вони її не вказали. Про це повідомляють журналісти проекту "Схеми". У деклараціях за 2019 рік говориться, що вони проживають поблизу Харкова.




Comments

    No results found.