Позиція українського парламенту є незмінною, – Разумков про заклик ВРУ засудити збройну агресію РФ в Україні

Позиція українського парламенту є незмінною. Про це під час ексклюзивного інтерв’ю в ефірі інформаційно-політичного інтерактивного ток-шоу "Народ проти" на телеканалі ZIK заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Сьогодні ВРУ вчергове ухвалила постанову, якою назвала РФ агресором і закликала інші країни посилити санкції. Відповідаючи на питання, який сенс таких постанов, якщо, зокрема, триває торгівля з РФ, спікер Ради сказав:

"Ця постанова, якщо я не помиляюся, з’явилася у роковини анексії Криму і стосувалася вона саме цих подій, у першу чергу. Дійсно, ми її на той час не проголосували, лише зараз з’явилася можливість. Ми деякі технічні речі робили на цьому засіданні, ті ж ратифікації, які також багато місяців були готові до розгляду. Але всі добре розуміють про тимчасово окуповані території як Криму, так і Донбасу, і це позиція, яка сприймається не лише Україною, а сприймається всім світом. Позиція ВРУ залишається стабільною, і такі речі, як ухвалення схожих постанов, підтверджує незмінну позицію українського парламенту".

Нагадаємо, раніше народні депутати ухвалили постанову про звернення Верховної Ради України до парламентів інших держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження збройної агресії Російської Федерації проти України.




Comments

    No results found.