Кількість комах на Землі значно зменшилася

Остання оцінка кількості комах показує зниження чисельності майже на 25% за останні 30 років.

Аналіз об'єднав спостереження за майже 1700 комахами і показав, що деякі види все-таки порушують загальну тенденцію до зниження. Зокрема, чисельність прісноводних комах збільшується на 11% кожне десятиліття після вжиття заходів щодо очищення забруднених річок і озер. Проте ця група представляє лише близько 10% від спостережуваних особин і не запилює посіви.

Комахи мають важливе значення для екосистем, від яких залежить людство. Вони запилюють рослини, що є їжею для інших істот і переробляють відходи природи. Попередні дослідження вже попереджали про «катастрофічні наслідки для виживання людства». Автори нової роботи підкреслюють, що люди завжди повинні пам'ятати про те, що наша їжа залежить від комах.

В останньому дослідженні вчені розглядали динаміку зниження чисельності комах. У Північній Америці спад скорочується, але дуже повільно.

В інших місцях дані набагато більш мізерні.

Основними причинами втрати комах автори називають руйнування середовища проживання, пестициди і світлове забруднення. А ось наслідки кліматичної кризи залишаються неясні.

Натхнення: earth-chronicles.ru




Comments

    No results found.