«Справи Майдану»: слідчі ДБР провели чергову зустріч із представниками родин Героїв Небесної Сотні

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, провели чергову зустріч з представниками ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» та ГО «Нескорений Майдан – 18.02».

Під час зустрічі слідчі ДБР прозвітували про проведення 7 слідчих експериментів на вулицях Інститутській та Майдані Незалежності у місті Києві. Частина з яких проводилася спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора.

Крім цього, слідчі Управління у «справах Майдану» розповіли про останні результати роботи підрозділу. Зокрема, про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього слідчого одного із районних управлінь ГУ МВС України в місті Києві. А також щодо скерування до суду двох обвинувальних актів відносно двох колишніх заступників начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві за обвинуваченням у незаконному перешкоджанні проведенню 30 листопада 2013 року мирних зборів громадян, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

У квітні слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому старшому слідчому одного з районних управлінь ГУ МВС України в місті Києві у незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій; складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів; перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу; завідомо незаконному затриманні, що спричинило тяжкі наслідки; притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаному зі штучним створенням доказів. Крім цього, слідчі ДБР повідомили про підозру двом колишнім міліціонерам роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в місті Києві у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалось насильством, службовому підробленні та у вчиненні службовою особою за попередньою змовою групою осіб незаконного перешкоджання проведенню зборів.

Нагадаємо, що у Державному бюро розслідувань проводяться щомісячні публічні звіти у «справах Майдану» для обміну інформацією з сім’ями загиблих, потерпілими та їхніми представниками.




Comments

    No results found.